Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Πέντε προσαγωγές για τα στημένα

Σύμφωνα με πηγές από την Αστυνομία, πέντε παράγοντες -ανάμεσά τους και πολύ γνωστά ονόματα- έχουν προσαχθεί στην ΓΑΔΑ για την υπόθεση των "στημένων" αγώνων..
Πέντε προσαγωγές για συμμετοχή σε "στημένα παιχνίδια" έχουν γίνει στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται και πολύ γνωστά ονόματα που ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο! Αν πιστέψουμε μάλιστα το blog, dikisports.blogspot.com, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, βρίσκεται ο Αχιλλέας Μπέος με τον δικηγόρο του!
Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, εκτός από παράγοντες, θα προσαχθούν και ποδοσφαιριστές, οι οποίοι φέρονται να έχουν πάρει μέρος σε παράνομες στοιχηματικές δραστηριότητες.


Έχουν ερευνηθεί σπίτια, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και προφανώς αναμένεται να δοθεί και συνέχεια από την ελληνική Αστυνομία. Λέγεται, μάλιστα, ότι κάποιες από τις προσαγωγές θα μετατραπούν σε συλλήψεις. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, ωστόσο, είναι δεδομένο πως βρισκόμαστε μπροστά σε ...επιχείρηση-σκούπα για τα 41 στημένα παιχνίδια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη ΓΑΔΑ βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα, Σταύρος Ψωμιάδης. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για προσαγωγή και δυο προέδων από ομάδες της Football League.

Η όλη έρευνα έγινε με βάση την δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος. Τα αδικήματα που θεωρούνται κακουργήματα είναι η στοιχηματική απάτη, το ξέπλυμα χρήματος και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η έρευνα έγινε με βάση το υλικό της δικογραφίας από την εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος. Τα τρία αδικήματα για τα οποία πιθανώς να γίνουν διώξεις είναι η στοιχηματική απάτη, το ξέπλυμα χρήματος και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για τρία κακουργήματα.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, καθώς υπήρξε εκτεταμένη έρευνα της αστυνομίας σε σπίτια ανθρώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση των "στημένων αγώνων".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου