Σάββατο, 21 Αυγούστου 2010

Εντείνεται η οσμή των στημένων αγώνων στην Ευρώπη***H ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΜΠΟΥΚ; ΛΕΤΕ;

 Ανέδειξε έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος, η οποία αναφέρεται σε 968 φυσικά πρόσωπα (σημαντικός αριθμός περιλαμβάνει αθλητικούς παράγοντες) που παρατύπως έστειλαν από τουλάχιστον 100.000 ευρώ ο καθένας σε Τράπεζα της Μαλαισίας.

Ένας από αυτούς, πρόεδρος ομάδας Β΄Εθνικής, έπαιξε 1 εκ. ευρώ στο στοίχημα εις βάρος της ομάδας του και κέρδισε 10 εκ.ευρώ!

Άλλος, γιός παράγοντα ομάδας της Superleague, στοιχημάτισε 1,6 εκ. ευρώ στην ήττα της ομάδας του και αποκόμισε 7 εκ. ευρώ!

Η έρευνα της Τραπέζης της Ελλάδος αφορά -πάντως-

ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και όχι παράνομο στοιχηματισμό ή στήσιμο αγώνα.http://dikisports.blogspot.com/2010/05/1-10.html


Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010 

Σε νέες αποκαλύψεις προχώρησαν οι εισαγγελικές αρχές του Μπόχουμ, που ερευνούν το μεγαλύτερο σκάνδαλο στημένων αγώνων στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι τουλάχιστον 250 άτομα θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή σε 270 στημένα ματς και βασίζονται σε καταθέσεις υπόπτων που έχουν συλληφθεί, αλλά και σε στοιχεία που έχουν συλλεγεί από τα...
σπίτια και τα γραφεία τους!

Στην Τουρκία εξετάζονται 74 ματς, στη Γερμανία 53 και στην Ελβετία 35 ματς. Τα υπόλοιπα στημένα ματς είναι των πρωταθλημάτων Βελγίου, Κροατίας, Ουγγαρίας, Αυστρίας και Σλοβενίας, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές του Μπόχουμ που τόνισαν ότι «οι πρώτες κατηγορίες θα απαγγελθούν στο άμεσομέλλον», χωρίς όμως να γίνουν πιο σαφείς. Ηδη στην Τουρκία έχουν συλληφθεί 70 ύποπτοι, στην Κροατία 22 και στη Γερμανία 8 ύποπτοι. Επιπλέον οι εισαγγελικές αρχές υπολογίζουν ότι η μαφία του στοιχήματος έχει κερδίσει τουλάχιστον 7,5 εκατ. ευρώ από τα ματς στα οποία είχε ποντάρει εκ του ασφαλούς.

Μάλιστα για να στηθούν τα ματς υπολογίζεται ότι ξοδεύτηκαν 1,5 εκατ. ευρώ που πήγαν σε τσέπες παικτών, διαιτητών και λοιπών ποδοσφαιρικών παραγόντων.

Υπενθυμίζεται ότι η UΕFΑ έχει στείλει και στην ΕΠΟ φακέλους με τουλάχιστον 25 ύποπτα για στήσιμο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής και μερικά Σούπερ Λίγκας και Κυπέλλου Ελλάδας. Υπόθεση που έγινε πινγκ πονγκ μεταξύ ΕΠΟ- ΓΓΑ- εισαγγελικών αρχών και νεότερον ουδέν, μολονότι τον ερχόμενο Νοέμβριο θα κλείσει χρόνος αφότου το σκάνδαλο είδε το φως της δημοσιότητας! Οι εισαγγελείς του Μπόχουμ ενημέρωσαν τα ΜΜΕ για την πορεία της έρευνας που άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο, τονίζοντας ότι «οι υπερβολικά πολύπλοκες έρευνες θα πάρουν πολύ χρόνο». Πέρυσι είχαν πει ότι 200 ματς βρίσκονταν στο μικροσκόπιο και 200 άτομα θεωρούνταν ύποπτα για εμπλοκή σε στημένους αγώνες. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, περίπου 1,5 εκατ. ευρώ διατέθηκαν σε δωροδοκία παικτών, διαιτητών και λοιπών προσώπων, ενώ το κέρδος από τα στημένα ματς ανέρχεται σε 7,5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου