Σάββατο, 19 Ιουνίου 2010

Μουντιάλ: Μυστήριο στην υπόθεση των τεσσάρων απόντων παικτών της Βόρειας Κορέας


Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση με τους... τέσσερις ποδοσφαιριστές της Βόρειας Κορέας. Είναι τραυματίες, τιμωρημένοι ή έφυγαν από την αποστολή και ζήτησαν πολιτικό άσυλο;

Η εθνική ομάδα της ασιατικής χώρας είχε παραταχθεί απέναντι στη Βραζιλία, το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο Γιοχάνεσμπουργκ, με μόνο 19 ποδοσφαιριστές από τους 23 που συμμετέχουν στην αποστολή για το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, αν και στη σχετική λίστα που είχε παραδώσει στη FIFA ήταν δηλωμένοι όλοι.

Για τους υπόλοιπους τέσσερις που απουσίαζαν, τον τερματοφύλακα Κιμ Μιονγκ, τους μέσους Κιμ Κιονγκ, Πακ Σουνγκ και τον επιθετικό Αν Τσολ, ουδείς έως τώρα γνωρίζει κάτι, αφού η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βόρειας Κορέας ακόμη δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση.

Ο υπεύθυνος για τις σχέσεις της FIFA με το διεθνή Τύπο, Γκόρντον Ουότσον, δήλωσε πάντως ότι "οι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση της ομάδας. Συνάντησα χθες το βράδυ την αποστολή της Βόρειας Κορέας και πληροφορήθηκα ότι οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην αποστολή".

Όταν ρωτήθηκε για το αν οι προαναφερόμενοι παίκτες ζήτησαν πολιτικό άσυλο, ο Ουότσον απέδωσε τη σύγχυση "σε ένα ανθρώπινο λάθος, που έγινε κατά την αντιγραφή των ονομάτων πριν από τον αγώνα με τη Βραζιλία".

Όπως ανέφερε, η κορεατική ομάδα θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το θέμα στο στάδιο "Μακχούλονγκ" στην Τεμπίσα, κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, στις 17:00.
   
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας των "φτερωτών αλόγων" με τους "βερντεόρο" μεταδόθηκε στη Βόρεια Κορέα 17 ολόκληρες ώρες μετά την έναρξή του.

Απευθείας μετάδοση θα σήμαινε σύνδεση σε πολύ προχωρημένη νυχτερινή ώρα, αλλά η τηλεόραση της Πιονγκγιάνγκ αποφάσισε να μην κάνει κάποια εξαίρεση στους κανονισμούς διακοπής του προγράμματος της νυχτερινής ζώνης.

Ακόμη, όπως επιβεβαιώθηκε από την Κίνα, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των φιλάθλων της Βόρειας Κορέας που εμφανίστηκαν στο γήπεδο στον αγώνα με τη Βραζιλία ήταν στην πραγματικότητα Κινέζοι, οι οποίοι "στρατολογήθηκαν" ύστερα από σχετικό αίτημα της επιτροπής αθλητισμού της Βόρειας Κορέας.

iKypros

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου